Er du forvirret omkring lånetyper? Så læs med og bliv klogere

Er du faret vild i de mange lånetyper? Bare rolig – du er langt fra den eneste, som synes, at det kan være svært at finde rundt. For de fleste føles de mange muligheder som en form for labyrint, som mest af alt bare er indviklet. Du kan dog gøre det nemmere for dig selv på flere måder. Start med at undersøg markedet grundigt og dernæst de forskellige realkreditforeninger. Har du et overblik over markedet og de forskellige foreninger, så er du allerede et skridt tættere på målet om drømmeboligen.

Afdragsfri lån, obligationslån eller noget helt tredje?

Når man skal låne penge, skal man være sikker på, at man vælger det rigtige lån. Størstedelen af de realkreditlån du kan optage, har muligheden for at blive afdragsfrie i en periode på maksimalt 10 år. En afdragsfri periode betyder, at du ikke skal afdrage på lånet men blot betale renter og bidrag. Du skal dog være opmærksom på, at når perioden er slut, skal du betale afdrag med en højere ydelse, da tilbagebetales udskydes.

Hvis du optager et obligationslån, er det endelige beløb ukendt. Det fungerer sådan, da det afhænger af en given kurs. Renten er dog kendt fra starten af, og det er også muligt at indgå en fastkursaftale.

Disse to ovenstående lån er blot nogle få eksempler ud af mange. Det er altså vigtigt, at du sætter dig ind i de mange muligheder, inden du fast beslutter dig.

Læs om flere lånemuligheder

Hvis du ønsker at læse mere om de ovenstående lånemuligheder eller om nogle helt andre, så kan du gøre det via Boliglån Guiden. De hjælper dig på rette vej, hvis du er i tvivl om hvilken vej, du skal gå med dit boliglån. Hos Boliglån Guiden kan du finde guides og vejledninger men også holde dig opdateret på nyheder indenfor den verden.