Gør såbedet klar med stennedlægningsfræser til traktor

Når man har anlagt sig et såbed, som eksempelvis kunne blive sået til med græs, kan det være ganske udfordrende at få lavet det fornødne forarbejde, der gør, at græsset har de bedst mulige forudsætninger for at vokse sig stort, flot og tæt. For at kunne gøre dette er det nødvendigt at have fjernet sten, grene og lignende fra områdets overflade, så dette ikke vil have en forstyrrende effekt på græssets vækst. Dette kan være en meget omstændig proces, såfremt man ikke er i besiddelse af de rette remedier til opgaven. For at klare opgaven lettest, hurtigst og bedst muligt kan man erhverve sig en stennedlægningsfræser, der har effektive knive med modsat rotation, hvilket har som formål at få stenene til at ligge under det øverste lag af jord. Efter knivenes gennemarbejdning af jorden, kommer der en såkaldt eftervalse, der får jorden til at være optimal i forhold til at kunne etablere sig et flot græstæppe.

Forskellige størrelser matchende behov

I forbindelse med erhvervelsen af en sådan stennedlægningsfræser kan det være en fordel at være opmærksom på nogle forskellige ting, således man finder frem til den rette model til de opgaver, man end måtte have. Her kan det eksempelvis være en fordel at være opmærksom på bredden af stennedlægningsfræseren, da en bred maskine kan være god at være i besiddelse af, såfremt man har mange opgaver over større arealer. En mindre maskine kan derimod være god, såfremt man ikke har så mange store arealer at forarbejde, eller hvis man skal have fræset i nogle områder, der måske er en smule svært at gøre med en større maskine.

Overvej at tilkøbe en kasse til stennedlægningsfræseren og få hurtigt sået græsset

Når området så er forarbejdet, skal man naturligvis have færdiggjort hele opgaven, hvilket gøres ved såning af græsset, og dette kan man forenkle betydeligt, såfremt man vælger at tilkøbe sig en såkasse. Derved kan man så græsset i samme omgang, som underlaget forarbejdes. Ved dette sparer man ikke alene tid, da man også har bedre muligheder for at få sig et godt og tæt græstæppe, fordi såkassen sår græsset tæt og med den rette frekvens. Derudover kan det også være en fordel at så græsset direkte i den forarbejdede jord, da de små græsfrø lettere kan få fat i jorden og slå rødder. I forbindelse med tilkøbet skal man dog være opmærksom på, at der findes forskellige modeller af såkasser, der hver især passer til en model af stennedlægningsfræser. Derved er det altså vigtigt, at man får købt en model af såkasse, der passer til modellen af stennedlægningsfræser, således de to kan benyttes sammen og lave en flot græsplæne. Følg dette link for at se et udvalg af stennedlægningsfræsere og dertilhørende såkasser.