Hvilken hosting løsning skal du vælge?

Dette spørgsmål er noget vi ofte hører, og der er desværre ikke rigtig noget standard svar. Alt efter hvilken situation du står i, kan der være stor forskel i hvad du har brug for af hosting. Hvis du blot har en lille blog, hvor du måske har 1000 besøgende i måned, kan du uden tvivl sagtens klare dig med et billigt shared webhotel, som typisk ligger ligger i prisklassen 9-18 kr. pr. måned. Dette må siges at være ganske overkommeligt for de fleste.

Står du tilgengæld og har en hjemmeside der har op mod flere tusinde besøgende om dagen, er det ikek sikkert du kan nøjes med et shared webhotel, hvor du ikke selv har kontrol over hvem du deler båndbredde / hardware med. Der kan være rigtig mange sekunder at hente ved at skifte til noget mere professionelt.

Det vigtigste er bare at man overvejer hvad ens behov er lige nu, og også tænker lidt fremadrettet. Er planen at antallet af besøgende skal stige hurtigt, kan man lige så godt købe et bedre webhotel, som står på sin egen server, så man ikke pludselig står og skal flytte det hele og potentielt rende ind i problemer, hvilket i sidste ende kan betyde mistet trafik.

For nogen kan det også være en ide at have support tilknyttet, da det godt kan være en kompliceret affære at få rettet ting på en server. Der skal man blot være opmærksom på at mange af de billige udbydere af webhoteller ikke har decideret support koblet på, hvor man rent faktisk kan ringe til deres hotline og få akut hjælp hvis der opstår problemer. Selvom det typisk koster en smule penge hver måned at få adgang til support, kan det for mange være en rigtig god investering, specielt hvis man har meget trafik og tingene bryder sammen. Mange kan miste rigtig mange penge hvis de bare mister trafikken for EN dag. Dermed er support pengene hurtigt tjent hjem igen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *