Sådan vælger du iblandt branddøre til din institution eller virksomhed

Sikkerhed er noget af det vigtigste at have styr på, når man leder en virksomhed eller en institution, hvor der dagligt er flere hundrede eller tusinde mennesker til stede. Dette kræver, at sikkerhedsudstyret er optimalt, og det kan kræve lidt at sætte sig ind i dette, men det kan være relevant, hvis der eksempelvis skal skiftes udstyr ud. Leder du derfor efter at installere nye branddøre til din virksomhed eller institution, så kan denne korte guide give dig en introduktion til, hvad du skal lede efter, når du bladrer igennem de mange sortimenter, der eksisterer.

Branddørenes branddrøjhed

Når du kigger igennem kataloger over branddøre, så vil modellerne have diverse navne. Først og fremmest skal du være bekendt med branddørenes branddrøjhed. En branddør kaldes BD, som står for branddrøjhed, og dette indikerer altså, at der er tale om en branddør og ikke blot en almindelig dør. Der tilføjes oftest efter BD et tal, som indikerer et interval af tid. Dette interval fortæller om, hvor lang tid det tager, før brand kan nå igennem døren. Hvis du derfor investerer i en BD30 dør i stedet for en BD60 dør, så har du altså 30 minutter mindre sikkerhed. Derfor er det i sikkerhedsøjemed en god idé at investere i en BD60 eller lignende dør, da dette sikrer en længerevarende isolering af branden.

Brugbarhed fremfor udseende

Branddøre er lige præcis til for sikkerhedsmæssige årsager, og du bør derfor altid prioritere sikkerheden fremfor udseende. Hvis du derfor ikke vægter udseendet særligt højt, så er der også mulighed for at købe brugte branddøre, hvor du hurtigt kan få reduceret prisen med omkring halvdelen. Der er altså tale om branddøre, som intet fejler, da de blot er blevet udskiftet, og de derfor stadigvæk fungerer så optimalt, som de har gjort førhen. Hvis du derfor ønsker dig maksimal sikkerhed for mindst muligt penge, så kan du sigte efter indkøbet af en BD60 branddør, som er genbrugt. Så er du sikker på at få en god aftale i hus, hvor du sparer penge, mens du sørger for sikkerheden på en ordentlig facon.

Du kan finde mange gode tilbud på indvendige branddøre her.